GEFCO Group, jucător global în logistica industrială şi lider european în industria automobilelor, a generat o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro în 2016.

Luc Nadal, preşedinte al Consiliului de Administraţie al grupului GEFCO: „2016 a fost un an excelent pentru grupul GEFCO, rezultatele sale din 2016 confirmă alegerile noastre strategice în materie de abordare comercială precum şi excelenţa operaţională a GEFCO. Aceste rezultate reflectă capacitatea noastră de a adăuga valoare în fiecare etapă a lanţului de aprovizionare a clienţilor noştri industriali, îmbunătăţind competitivitatea acestora. În plus, după ce am redefinit oferta noastră de piaţă, am avut plăcerea de a ne extinde amprenta industrială cu clienţi noi şi în acelaşi timp să consolidăm parteneriatul cu clienţii noştri vechi.”

Performanță operaţională şi financiară confirmată

2015

2016

Var. 2016/2015

Cifra de afaceri (miliarde euro)

4,174

4,228

+ 1,3%

EBITDA *1

130,8

172,8

+ 32,1%

În 2016, cifra de afaceri a grupului GEFCO a depăşit 4,2 miliarde de euro, reprezentând o creştere de 1,3 % față de aceeași perioadă a anului 2015.

Această creştere este determinată de îmbinarea unei performanţe bune a pieţei auto europene și accentul puternic pe care grupul l-a pus pe clienţii strategici.

Indicele EBITDA a crescut la 172,8 milioane de euro, reprezentând o creştere de 32,1% comparativ cu 2015. Această îmbunătăţire semnificativă a profitabilităţii este rezultatul politicii proactive a grupului în scopul de a optimiza achiziţiile şi a continua reducerea costurilor fixe. Acest lucru este în concordanţă cu planul de performanţă iniţiat la mijlocul anului 2014 în favoarea unei mai mari flexibilităţi a costurilor şi a modelului de business „asset-light” (strategia activelor de bază).

Factorii-cheie în această creştere sunt centraţi pe dezvoltări în strategia de business a GEFCO, concentrându-se pe flexibilitatea costurilor şi excelenţa operaţională, precum şi pe o politică de intensificare a investiţiilor. Aceste axe, împreună cu implicarea şi performanţa echipelor comerciale, au întărit poziţia pe care grupul o ocupă în top zece integratori logistici europeni şi poziţia de lider global în logistica vehiculelor finite (FVL).

Diversificarea – un catalizator pentru creştere

Rezultatele din 2016 ale grupului reflectă relevanța strategiei de diversificare, precum şi punerea sa în aplicare.

Înființat pentru a răspunde provocărilor logistice din cadrul industriei de automobile, GEFCO este partenerul de logistică al unora dintre cei mai importanți producători şi furnizori industriali din lume în gestionarea şi optimizarea lanţurilor lor de aprovizionare complexe. Noile acorduri semnate în 2016 cu Renault Nissan, VWG Audi, TOYOTA, BMW şi Talgo exemplifică, încă o dată, capacitatea grupului de a oferi soluții de logistică inovatoare, competitive și eficiente pentru industriile respective.

Acordul exclusiv, în valoare de 8 miliarde de euro, semnat cu PSA Group pentru a sprijini aspirația strategică globală a acestui grup prin optimizarea lanţului său global de aprovizionare timp de peste cinci ani, a fost o nouă dovadă de încredere pentru GEFCO şi performanţa serviciilor sale. Acest acord se referă la dezvoltarea şi implementarea logisticii globale şi a soluţiilor de transport pentru cele trei branduri de ale grupului PSA Group: Peugeot, Citroën şi DS. De asemenea, acordul include managementul şi optimizarea întregului lanţ de aprovizionare, de la aprovizionarea cu componente pentru producţie şi uzinele de asamblare până la distribuirea vehiculelor finite şi a pieselor de schimb.

În conformitate cu strategia de diversificare, GEFCO a semnat în 2016 noi contracte cu clienţii implicaţi în diferite sectoare, cum ar fi echipamente High Tech şi Home (Whirlpool, TPV Technology) şi Marketline Life Science & Healthcare (Zentiva, Artsen Zonder Grenzen (Médecins Sans Frontière), Netherlands, CEVA Santé Animale Romania).

Expansiune Globală

Cu o reţea internaţională, care acoperă 300 de locaţii, GEFCO oferă soluţii de logistică personalizate pentru a sprijini dezvoltarea clienţilor săi internaţionali.

În 2016, integrarea cu succes a IJS Global, o companie olandeză specializată în Freight Forwarding, a intensificat prezenţa GEFCO la nivel mondial, precum şi oferta sa în cele mai mari zone de Freight Forwarding din lume în China, Asia de Sud şi Australia, pe lângă SUA.

Cumpărarea IJS Global a permis grupului să crească numărul de filiale la 45 şi să ofere clienţilor săi industriali o ofertă logistică globală pe cinci continente. În plus, deoarece compania olandeză este specializată în transportul de produse farmaceutice, high-tech şi aerospaţiale, această achiziție a accelerat, de asemenea, diversificarea portofoliului clienţilor GEFCO.

Perspective

Într-un mediu economic mai degrabă pozitiv, deşi încă cu câteva incertitudini, Grupul GEFCO își concentrează activitatea pentru a realiza creştere şi performanţă în 2017, în special prin:

  • Capacitatea sa de a satisface cerinţele clienţilor oferind excelenţă operaţională.
  • Gestionarea eficientă a costurilor îmbinată cu un model de afaceri flexibil şi cu reţeaua sa globală, pentru a acoperi nevoile clienţilor săi industriali.

Aceste active vor permite Grupului GEFCO să își sporească competitivitatea şi creşterea rentabilităţii.

Luc Nadal conchide astfel: „În 2016, noii clienţi au ales să lucreze cu Grupul GEFCO, ceea ce demonstrează atractivitatea şi experienţa noastră în optimizarea lanţurilor de aprovizionare complexe la nivel global. În 2017, scopul nostru este de a extinde activitatea noastră în domeniul logisticii vehiculelor finite (FVL) în timp ce continuăm să dezvoltăm experienţa noastră în sectoarele Overland, Warehousing şi Reusable Packaging, Freight Forwarding şi 4PL prin testarea noilor tehnologii şi încheierea de noi parteneriate. În acest context, GEFCO se implică şi dezvoltă activitatea de e-commerce în zona produselor complexe şi a logisticii de intrare”.

GRUPUL GEFCO

GEFCO oferă proiectarea și implementarea schemelor de logistică alături de producători, o sursă de valoare adăugată care consolidează competitivitatea acestora. Performanţa oferită de GEFCO clienţilor săi se bazează pe experienţa dobândită pe parcursul ultimilor 65 de ani, în special în industria de automobile, unul dintre sectoarele cele mai complexe şi exigente. Prezent în 150 de ţări, GEFCO este unul dintre primele 10 grupuri europene de top. A realizat o cifră de afaceri de 4,2 de miliarde Euro în 2016 și are 12.000 de angajaţi. Cu peste 300 de afaceri locaţii la nivel mondial, GEFCO îşi desfăşoară activitățile pe cele cinci continente.

Pagina web: www.gefco.net

Cont Twitter: https://twitter.com/GEFCO_Group

1* Câştigul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here