Numarul investitorilor care au inceput sa se uite tot mai atent la aur si argint a crescut in ultimele zile, metalele pretioase fiind socotite investitii fezabile pe termen lung, anunta Mediafax.

Dupa cresterea initiala, pretul aurului s-a stabilizat intr-un interval care variaza cu plus sau minus 30 de dolari saptamana aceasta, arata o analiza a bancii de investitii Saxo Bank, care evidentiaza ca panica initiala care a urmat votului privind Brexit s-a diminuat pe piete, dar ca nervozitatea inca persista. Actiunile raman cu o valoare redusa, mai ales in zona euro, in vreme ce cererea de titluri guvernamentale creste, odata cu numarul de titluri suverane tranzactionate sub sau la valoarea zero.

Cererea de contracte futures pe aur a crescut si ea, in pofida marjei extinse, cu un interes in crestere cu 8.5%, adica cel mai ridicat nivel din 2011 incoace.

Dupa votul asupra Brexit si discursul moderat al Rezervei Federale de saptamana trecuta, piata a renuntat la orice speranta de a vedea dobanda crescuta in SUA in 2016. De fapt, o scadere este privita acum mai favorabil decat o crestere, asta cel putin pana in februarie 2017.

Cu pietele de actiuni in revenire, aurul a incercat sa creasca, dar tot ce a reusit pana acum a fost sa primeasca o corectie minora. Acest lucru a oferit argintului o sansa buna de a reduce diferenta, iar zilele acestea metalul alb a ajuns deja la nivelul de vinerea trecuta. Argintul nu mai e atat de ieftin cum a fost, dar va continua sa performeze bine, daca va persista si curentul bull pe piete, apreciaza banca de investitii.

Cea mai mare amenintare asupra aurului si argintului acum este propriul succes. Cochetand cu 1.305 dolari/uncie, aurul inca testeaza niveluri ca 1.292 dolari/uncie sau chiar 1.250 dolari/uncie. Investitorii asteapta pregatiti o noua corectie, adica o noua oportunitate de a cumpara. “Ne mentinem parerea ca aurul a „sarit” 50-70 dolari in pret, ceea ce ar insemna ca ne putem astepta ca pretul sa incerce sa ajunga chiar la 1,400dolari/uncie, nivelul cel mai ridicat din 2014 incoace”, conchide Saxo Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here