Parlamentul grec a adoptat un nou pachet de masuri de austeritate, in incercarea de a debloca o noua transa din programul de sustinere financiara, anunta Mediafax.

In pofida protestelor organizate in fata cladirii parlamentului de la Atena, legislativul grec a adoptat mai multe proiecte de lege privind reformarea sistemului de pensii si a sistemului de taxe, reforme propusa de guvernul de la Atena pe fondul conditiilor impuse de creditorii internationali pentru acordarea celei de-a treia transe de 86 de miliarde de euro din programul de sustinere financiara.

Noul pachet de reforme, care prevede cresteri de taxe si scaderea cheltuielilor cu pensiile, ar urma sa aduca un surplus de 3,5% la buget, fapt ce ar ajuta Grecia sa revina pe piata internationala cu emisiuni de obligatiuni.

Votul a fost un test pentru coeziunea coalitiei de guvernare, care a reusit sa stranga 153 de voturi in favoarea nepopularului pachet de masuri de austeritate.

Duminica seara, politia greaca a tras cu gaze lacrimogene in timpul amplelor proteste organizate la Atena impotriva masurilor de austeritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here