Un grup controlat de omul de afaceri Wang Jianlin, cel mai bogat din China, negociaza achizitia studioului de la Hollywood aflat in spatele unor filme de succes precum „Godzilla” si „Pacific Rim”, potrivit Financial Times.

Grupul Dalian Wanda negociaza preluarea unui pachet majoritar la Legendary Entertainment, companie printre actionarii careia se numara SoftBank. O tranzactie ar putea fi anuntata cel mai devreme saptamâna urmatoare si ar evalua Legendary la 3-4 miliarde de dolari, au afirmat surse apropiate situatiei, informeaza Mediafax.

Wang, care a preluat in 2012 prin intermediul grupului sau si lantul de cinematografe AMC Entertainment, vrea sa cumpere de mai multi ani unul dintre studiourile de la Hollywood. Despre grupul Dalian Wanda s-a scris in urma cu un an privind o posibila preluare a DreamWorks Animation, insa discutiile au esuat.

De asemenea, Wang a declarat la inceputul anului trecut ca vrea sa cumpere Metro-Goldwyn-Mayer sau Lions Gate Entertainment, dar o tranzactie nu s-a concretizat.

Legendary Entertainment a anuntat, recent, o continuare a filmului „Godzilla” si un spin-off al aceleiasi productii in care sa apara Godzilla si King Kong. Cel de-al doilea film ar urma sa fie produs in parteneriat cu Warner Brothers.

Piata de cinema din China inregistreaza o dezvoltare accelerata, veniturile fiind in crestere cu aproape 50% in 2015, la 6,77 miliarde de dolari.

O preluare a studioului Legendary ar fi doar cea mai recenta dintr-o serie mai lunga de tranzactii ale celui mai bogat om de afaceri din China. Wang a cumparat recent o participatie de 20% la clubul spaniol de fotbal Atletico Madrid, pentru 52 de milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here