Uleiul de argan este obtinut din arborele de argan, arbore ce se gaseste in vestul Algeriei si in Maroc. Este un ulei cu o concentratie importanta de vitamina E, acizi grasi nesaturati si antioxidanti, ceea ce ii confera proprietati cosmetice deosebite. Folosit de catre marile marci de cosmetice, uleiul de argan poate fi integrat si in masti cosmetice facute in casa. Iata care sunt secretele uleiului de argan pentru frumusete.

Exista doua tipuri de ulei de argan: uleiul de argan virgin, cu o culoare deschisa pentru ca nu este torefiat, ulei folosit in cosmetica si uleiul de argan torefiat, cu o culoare inchisa si un gust puternic, folosit in bucatarie.

Masca astringenta cu ulei de argan

Uleiul de argan poate fi folosit pentru a curata delicat pielea. Gratie continutului sau de polifenoli si tanini vegetali, uleiul inchide porii, calmeaza pielea si o face stralucitoare. O data pe saptamana fa o masca cu argila verde si ulei de argan. Amesteca 25 de grame de argila cu cateva picaturi de ulei de argan, apoi adauga cateva picaturi de apa, ca sa formezi o pasta onctuoasa. Aplica masca pe fata, las-o sa se usuce, apoi clateste abundent.

Masaj anticelulitic cu ulei de argan

In lupta cu celulita uleiul de argan are o arma miraculoasa: tocoferolii. Acestia au un efect drenant asupra pielii si stimuleaza circulatia sanguina, dislocand grasimea stocata. Fa masaj pe zonele afectate de celulita cu ulei de argan. Masajul se efectueaza prin miscari circulare mici, un minut, pana cand uleiul intra in piele. Repeta masajul cat mai des posibil.

Uleiul de argan inmoaie pielea uscata

Uleiul de argan inmoaie pielea foarte uscata. Asta deoarece contine acizi grasi esentiali, care hranesc pielea cu lipidele necesare regenerarii si impiedica apa sa se evapore. Maseaza zilnic pielea cu ulei de argan prin miscari circulare.

Ulei de argan pentru par uscat

Uleiul de argan contine acizi grasi nesaturati, care repara parul uscat, fragil si cu varfuri despicate. Ia putin ulei de argan in palme si aplica-l pe toata lungimea parului, masandu-l pentru a patrunde bine in firul de par. Pune pe cap un prosop caldut si lasa uleiul sa actioneze cat mai mult posibil.

Uleiul de argan combate imbatranirea pielii

Daca nu stii ce crema antirid sa folosesti, alege una pe baza de ulei de argan. Acizii grasi esentiali din acest ulei formeaza o bariera protectoare a celulelor pielii, bariera ce impiedica atacul radicalilor liberi responsabili de imbatranirea pielii. Foloseste zilnic o crema cu ulei de argan care va hidrata pielea si va reduce ridurile.

Amesteca ulei de argan cu argila verde si putina apa si aplica pasta pe locul afectat de micoza. Lasa sa actioneze 15 minute. Clateste si aplica apoi doar ulei de argan. Fa acest tratament in fiecare seara, pana la vindecarea micozei. Masca cu ulei de argan si argila poate fi folosita si pentru acnee. Chiar daca uleiul de argan este gras, el este recomandat pielii care secreta prea mult sebum.

Uleiul de argan cicatrizeaza ranile si calmeaza arsurile

Compozitia uleiului de argan este un adevarat cocktail antiseptic. Excelent dezinfectant, acest ulei curata ranile superficiale si repara pielea gratie actiunii sale hranitoare. Calmeaza arsurile si insolatia. Pune putin ulei de argan pe deget si maseaza locurile afectate, dar nu si ranile deschise.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here