Cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea datelor firmelor este omul, este de parere Madalin Dumitru, CEO-ul Cyber Smart Defence, companie locala specializata in furnizarea de solutii si servicii de prevenire a atacurilor cibernetice, anunta Mediafax.

„Femeia de serviciu este usor de cumparat, are card de acces peste tot si nimeni nu o baga in seama”, a spus el.

Compania Cyber Smart Defence realizeaza teste de penetrare, audit de securitate si alte metode de „cyber intelligence” prin intermediul caruia incearca sa previna atacurile cibernetice.

„De obicei se sparg baze de date, se fura informatii si se tranzactioneaza bani. Tehnologia este un cadru propice pentru astfel de atacuri”, spune Dumitru.

Persoanele care descopera vulnerabilitatile sistemului si vin cu solutii pentru rezolvarea problemelor se numesc „hackerii albi”. Acestia simuleaza atacuri reale, autorizate si apoi livreaza un raport cu vulnerabilitatile gasite: „Nu a existat un client la care sa mergem si sa nu gasim probleme de securitate. La inceput le dam vestile proaste si apoi le oferim solutii. Oamenii inteleg ca au nevoie de serviciul respectiv”.

Bazele de date se tranzactioneaza pe piata neagra, care se ridica la miliarde de euro.

”Nu se mai practica clonarea de carduri, se fura bazele de date si se alimenteaza conturi, apoi banii se retrag sub forma de bitcoin. Acum nu se mai foloseste metoda clasica, nu iti mai fura hackerul banii”, precizeaza Madalin Dumitru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here