Telefoanele mobile sunt din ce in ce mai putin folosite pentru convorbiri voce, iar utilizatorii lor prefera aplicatiile de chat (mesaje), arata un studiu Deloitte citat de Re/code, transmite Mediafax.

Conform studiului, un sfert din utilizatorii de smartphone din tarile dezvoltate poarta mai putin de o convorbire voce pe saptamana, in schimb folosesc intensiv aplicatii ca Facebook Messenger sau Whatsapp.

”Conversatiile telefonice cu prietenii şi familia au fost inlocuite intr-o oarecare masura de retelele sociale. Telefoanele pe care le dam pentru a comanda mancare, a chema un taxi, a programa o intalnire sau a realiza un transfer bancar pot fi inlocuite de aplicatii de mobil”, spune Craig Wigginton de la Deloitte US.

Aplicatiile de tip chat au beneficiul aşa-numitei comunicari asincrone, in care receptorul nu trebuie sa se afle la dispozitia emitatorului in tip real, ceea ce face chatul mai putin deranjant decat o convorbire voce. Studiul citat mai arata ca 40 la suta din posesorii de mobil il folosesc in primele cinci minute de dupa trezirea din somn, lucru care se intampla şi inainte de culcare, in cazul a o treime din utilizatori. Smartphone-ul este cel mai folosit in transportul public, in timpul shopping-ului sau al mersului.

Telefoanele mobile cu Internet sunt populare şi in Romania. Conform unui studiu al Biroului de Audit Transmedia de anul trecut, Internetul este accesat pe mobil in proportie de 59% in mediul rural şi 45% in mediul urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here