Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust se apropie de o rată de ocupare de 80% în clădirile A și B din cadrul complexului Oregon Park, construcții care reprezintă prima fază a dezvoltării proiectului. Cele două clădiri au împreună o suprafață închiriabilă netă de 44.500 m2, dintre care 35.000 m2, reprezentând circa 80% din suprafața totală, sunt deja închiriați. Acest procent a fost atins datorită celor șase noi chiriași din clădirea B, care au semnat contracte pentru ocuparea unor spații de birouri ce se întind pe 14.000 m2, din totalul de 24.500 m2 disponibil în clădirea B.

Ansamblul Oregon Park în forma sa actuală (clădirile A și B) va fi închiriat complet până la finalul lui 2017, conform estimărilor reprezentanților Portland Trust.

Clădirea A, a cărei construcție a fost finalizată în luna septembrie 2016, are o suprafață totală închiriabilă de 20.500 m2, iar spațiile de birouri au fost ocupate integral de către compania americană Oracle. La parterul clădirii A se găsește restaurantul Stradale, deschis de compania de event catering Flavours, care ocupă 500 m2.

Clădirea B a fost predată primilor chiriași începând din februarie 2017 și are o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 24.500 m2.

Prima companie care a devenit oficial chiriaș al clădirii B din Oregon Park este Kambi, furnizor de servicii premium de pariuri sportive la cheie pentru operatorii B2C. Kambi a ales Oregon Park pentru a deschide primul birou din România, ce ocupă o suprafață de 1.200 m2.

La scurt timp, în februarie a.c., Deloitte, unul dintre cei mai importanți jucători ai pieței firmelor de consultanţă fiscală şi audit, a închiriat 6.000 m2 destinați birourilor noii sale divizii dedicată serviciilor în tehnologia informației: Deloitte Tehnologie. Această companie ocupă două etaje ale clădirii B. Ceilalți chiriași care au semnat deja contracte pentru spații în clădirea B sunt: Medicover, operatorul privat de servicii medicale, Markant AG, compania elvețiană ce oferă servicii de intermediere între retaileri și producătorii din industria alimentară, postul de radio Europa FM, parte a grupului francez Lagardere Active Radio International, care a emis pentru prima dată live din Oregon Park pe data de 3 iulie și Euler Hermes, parte a Allianz Group, unul dintre cei mai mari asiguratori la nivel mondial.

Reprezentanții Portland Trust sunt implicați în prezent în discuții avansate cu privire la închirierea suprafeței rămasă disponibilă în clădirea B din Oregon Park.

Cea de-a doua fază a proiectului constă în dezvoltarea clădirii C, care va dispune de o suprafață brută închiriabilă de 24.500 m2 și va fi construită în oglindă față de clădirea B. Lucrările la cea de-a treia clădire vor începe în această toamnă și au ca termen de finalizare trimestrul al patrulea din 2018. Cele trei construcții din complexul Oregon Park vor ocupa împreună o suprafață netă închiriabilă de circa 69.000 m2.

Suntem foarte mulțumiți de modul în care Oregon Park s-a dezvoltat în cadrul zonei de birouri Barbu Văcărescu, care este printre cele mai moderne din capitală. Am gândit acest proiect cu grijă, în așa fel încât să îndeplinească ceea ce noi considerăm ca fiind cele mai importante criterii pentru acest segment de piață: durata mare de viață a clădirilor, concentrarea pe un consum scăzut de energie și pe protejarea mediului înconjurător și, nu în ultimul rând, situarea complexului în cea mai dinamică zonă de clădiri de birouri din București. Construim spații de birouri la cele mai înalte standarde de calitate, pentru a le oferi chiriașilor noștri un mediu de lucru peste normele actuale ale pieței. Suntem mândri de ceea ce am obținut până acum și încântați că Oregon Park a început deja să primească aprecierea pieței și calcă vertiginos pe urmele Floreasca Park, unul dintre cele mai premiate proiecte ale noastre, atât la nivel local, cât și internațional. Principala noastră preocupare în următoarea perioadă este să închiriem integral spațiile vacante din clădirea B și să construim clădirea C la același nivel calitativ ca al celorlalte două”, a declarat Florin Furdui, Country Manager al Portland Trust în România.

Segmentul pieței clădirilor de birouri din România continuă să crească, iar cererea din partea unor clienți existenți sau nou intrați pe această piață înregistrează, de asemenea, un trend ascendent. Avem o creștere importantă și sănătoasă în ceea ce privește rata de ocupare, iar alte zone ale capitalei au beneficiat de apariția a noi clădiri de birouri. În fiecare săptămână apare o nouă companie care vrea să își deschidă birouri în București. Oferta este, într-adevăr, foarte bogată, dar este egalată de cerere. Calitatea materialelor și a designului celor mai multe clădiri s-a îmbunătățit în ultima perioadă, tendință care mă bucură foarte mult și care sper să continue și de acum încolo. Rata de ocupare este la un nivel bun și sunt optimist în ceea ce privește evoluția pieței în perioada imediat următoare. În ultimii ani, cea mai mare cerere pentru spații de birouri a venit din partea companiilor care activează în domeniile: financiar, IT, precum și servicii BPO (Business Process Outsourcing) și SSC (Shared Service Outsourcing)”, a adăugat Florin Furdui.

Oregon Park a câștigat recent premiul pentru “Cel Mai Bun Ansamblu de Birouri pentru Servicii BPO/ SSC din București” în cadrul celei de-a treia ediții a “Romanian Outsourcing Awards for Excellence”. Proiectul a primit și o nominalizare pentru premiul Programul de eficiență energetică al anului”, care a fost decernat cu ocazia Galei premiilor de excelență în energie – Romanian Energy Awards 2017“ ce a avut loc la finele lunii mai.

Cele trei clădiri care alcătuiesc ansamblul Oregon Park sunt concepute după recomandările BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru calificativul „Excelent”. Aceste clădiri ies în evidență pe segmentul spațiilor de birouri datorită unor caracteristici deosebite, printre care menționăm: sistemul cu pompe de căldură geotermală care generează economii de peste 30% la costurile legate de consumul de energie pentru încălzire și răcire, lifturile cu sistem inteligent de control al destinației (DCS), iluminarea cu lămpi LED de ultima generație, la interior și exterior, suprafața vitrată de înaltă calitate care reduce acumularea de căldură în timpul verii și asigură răcirea și recuperea căldurii. Toate aceste elemente combinate au ca rezultat o economisire semnificativă a consumului de gaz și de electricitate, iar acest fapt se traduce printr-un cost al utilităților mult mai mic pentru chiriaș, care are astfel și un cost de operare mai scăzut.

Oregon Park este situat pe Șoseaua Pipera, în partea de nord a Bucureștiului, și va include trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafață totală de 69.000 m2. Pe lângă spațiile de birouri, conceptul Oregon Park prevede și spații de retail și servicii diversificate, punând la dispoziția chiriașilor o serie de facilități: o cafenea “1 Minute”, realizată după cel mai modern concept al acestei mărci, un restaurant din rețeaua “Stradale”, care se remarcă prin amestecul de ambianță relaxată cu deliciile culinare preparate de către Chef FOA și un punct bancar al BCR.

***

Portland Trust este o companie importantă de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997. Robert Neale este proprietar și director general al companiei, care are birouri în București și în Praga și a construit până în prezent peste 650.000 m2 de spații comerciale noi.

Compania are un joint-venture pe termen lung cu Ares Management LP, un parteneriat care îi permite să se extindă și să investească în proiecte ample, în diferite țări din Europa Centrală şi de Est. În România, compania a pus accent pe dezvoltarea unor clădiri de birouri la cele mai înalte standarde.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple – folosirea materialelor locale, naturale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă din punct de vedere al consumului de energie, implementarea unor tehnologii eficiente și aderarea la regulile internaționale privind eficiența energetică. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here