În perioada 26-28 noiembrie a.c., dl. prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) conduce o importantă misiune economică în Ungaria, cu ocazia celui de al VI-lea Summit al șefilor de guvern din statele Europei Centrale și de Est și Republica Populară Chineză (formatul de cooperare „16+1”), care are loc la Budapesta.

În marja Summit-ului, în capitala ungară s-a desfășurat ieri un Forum economic, comercial și financiar. Cu acest prilej, cei aproape 50 de membri ai delegației române, reprezentanți ai 43 de firme din țara noastră au avut un număr impresionant de întâlniri bilaterale cu potențiali parteneri de afaceri, principalele domenii de interes identificate fiind: industria constructoare de mașini, obiective industriale la cheie, electrotehnică, automatizări, agricultura și prelucrarea produselor agro-alimentare, dulciuri și patiserie, producția și exportul de vin, produse textile, materiale de construcții, asistență juridică acordată firmelor străine, turism, inclusiv balnear, etc. „Delegația României, a treia ca număr de participanţi după delegaţiile ţărilor organizatoare (Ungaria şi R.P.Chineză), a fost cea mai dinamică, fiecare companie românească având în medie cinci întâlniri cu firme potențial partenere. Misiunea de la Budapesta vine să confirme preocuparea CCIB de a sprijini mediul de afaceri din București și din România pentru internaționalizarea afacerilor, fiind organizată la scurt timp după evenimentele similare realizate pe relația cu Grecia și Republica Arabă Egipt”, a afirmat președintele Camerei bucureștene.

Programul misiunii a inclus, de asemenea, o întrevedere a dlui. Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, conducătorul delegației Guvernului României la Summit-ul 16+1, cu antreprenorii români, membri ai misiunii economice organizate de Camera bucureșteană. Cu acest prilej, vicepremierul Paul Stanescu a mulțumit conducerii CCIB pentru organizarea misiunii economice, apreciind implicarea organizației noastre în internaționalizarea afacerilor companiilor românești, obiectiv important al Guvernului României.

De asemenea, președintele Camerei bucureștene a avut întrevederi cu presedintele Camerei de Comerț a Macedoniei, oficiali ai Camerei de Comerț și Industrie Budapesta si ai Secției Maghiaro-Române a Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei.

De menționat că în anul 2018 România este țară parteneră a „China – CEEC Investment and Trade Expo”, aceasta constituind o oportunitate importantă de promovare a ofertei țării noastre pe piata chineză.

 

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here