Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o înâlnire cu E.S. Jose Arturo Trejo, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane în ţara noastră. La întrevedere a participat, de asemenea, prof. dr. Ion Hohan, preşedintele Secţiunii Servicii a CCIB şi vicepreşedinte ale Camerei bucureştene.

În deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre sistemul cameral românesc, organizat în baza Legii 335/2007, care conferă autonomie totală camerelor judeţene, despre activitatea CCIB, organizaţie reprezentativă pentru mediul de afaceri al capitalei, cu deschidere şi recunoaştere internaţională, precum şi despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene.

În ceea ce priveşte dezvoltarea colaborării comercial-economice româno-mexicane, în opinia preşedintelui CCIB, organizarea, împreună cu Ambasada a unei „Zile a oportunităţilor de afaceri” va asigura o promovare eficientă a domeniilor-cheie ale economiei mexicane şi a cadrului legal aplicabil comunităţii de afaceri şi investitorilor şi va permite identificarea unor companii româneşti interesate de această piaţă, companii care ulterior să ia parte la un Forum de afaceri organizat la Bucureşti şi la o misiune economică organizată de Camera bucureşteană pe continentul american. În acest context, preşedintele CCIB a punctat necesitatea unei bune colaborări cu organizaţiile similare din Mexic.

E.S. Jose Arturo Trejo a apreciat propunerile preşedintelui Camerei bucureştene şi l-a asigurat de întreaga cooperare în proiectele ce vizează majorarea schimburilor comerciale bilaterale. Ambasadorul Statelor Unite Mexicane a subliniat interesul ţării sale pentru diversificarea pieţelor de desfacere, dar şi a ofertei destinate exportului.

Schimburile comerciale bilaterale au înregistrat un vârf în de 363 mil. USD în 2013, datorat nivelului relativ ridicat al exportului românesc, de 222 mil USD. În anul 2016 s-au înregistrat livrări reciproce de 320 mil.USD, din care exportul românesc a fost de numai 173 mil. USD, cel mai scăzut nivel din anul 2012.

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here