Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut o intrevedere cu o delegatie condusa de Zeng Wengao, sef al Departamentului Organizatoric al Consiliului Districtului Longgang, diviziune administrativa a orasului Shenzhen (R. P. Chineza). La intalnire au participat, de asemenea, Mihai Andritoiu, presedintele Sectiunii Comert si vicepresedinte al Camerei bucurestene, precum si Eugen Terteleac, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei in Italia.

in deschiderea intrevederii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a facut o prezentare a Camerei bucurestene, subliniind rolul si locul acesteia in viata economico-sociala a tarii noastre, de-a lungul celor aproape 150 de ani de activitate neintrerupta. De asemenea, presedintele CCIB a vorbit despre strategia de relatii externe a Camerei bucurestene si despre prioritatea acordata, inca din 2008, dezvoltarii colaborarii in plan economic si comercial cu parteneri din R. P. Chineza. in acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a amintit cateva dintre actiunile de amploare organizate de Camera bucuresteana pe relatia cu China si a vorbit despre activitatea reprezentantei CCIB deschise in luna octombrie 2012 la Beijing.

„Cunoastem potentialul metropolei Shenzhen, mai ales in domeniul dezvoltarii ramurilor avansate ale economiei. La randul sau, CCIB promoveaza noul, avand o puternica sectiune de cercetare, dezvoltare, inovare. Iata deci un domeniu posibil de colaborare intre Bucuresti si Shenzhen, a carei baza am putea sa o realizam prin convenirea si semnarea unui Acord de cooperare” a declarat presedintele Sorin Dimitriu.

Zeng Wengao a apreciat preocuparile Camerei bucurestene in ceea ce priveste impulsionarea relatiilor economice si comerciale romano-chineze si a subliniat ca Romania, tara cu un potential de dezvoltare semnificativ si cu o pozitie geostrategica deosebita, este interesanta atat pentru oamenii de afaceri chinezi, cat si pentru cei din domeniul stiintei tehnologiei si mediului academic.

Districtul Longgang, cu o suprafata de 387 km patrati si o populatie de 4 milioane locuitori, este unul dintre cele mai mari districte ale orasului Shenzhen.

R. P. Chineza este un partener economic si comercial important pentru Romania. in anul 2015, tendinta de majorare a schimburilor comerciale romano-chineze s-a accentuat, acestea atingand 3,4 miliarde USD, in crestere cu 17,1% fata de anul precedent, devenind al 10-lea partener comercial al tarii noastre si primul din afara Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here