Potrivit unui studiu SAP Romania, una din trei companii de pe piata locala considera solutiile HR de tip cloud principala alternativa la cele traditionale. Acest lucru este demonstrat şi de faptul ca, la nivelul regiunii EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), SAP SE (NYSE: SAP) a atins pragul de 1.000 de clienti pentru solutiile software de gestiune a resurselor umane in cloud SuccessFactors HCM (Human Capital Management).

in prezent, companiile se confrunta cu cel mai divers mediu de lucru din istorie, in conditiile in care cinci generatii lucreaza acum impreuna, fiecare dintre acestea avand abilitati, niveluri de experienta, obiceiuri de munca si bagaje culturale diferite. De asemenea, majoritatea angajatilor sunt familiarizati cu tehnologia, adoptand din mers instrumente care le simplifica munca si le imbunatatesc nivelul de colaborare. in plus, tot mai multe persoane incep sa lucreze ca liber profesionisti si contractori pe termen lung.

Toate acestea reprezinta o oportunitate majora pentru cresterea productivitatii, dezvoltarea talentelor si implicarea angajatilor. Organizatiile au inceput sa valorifice aceasta oportunitate, implementarea de solutii software de gestiune a resurselor umane construite pentru a facilita interactiunea cu noile generatii de angajati fiind un pas important in aceasta directie.

in ceea ce priveste companiile din Romania, un studiu recent realizat de SAP Romania in parteneriat cu revista HR Manager arata ca, in comparatie cu anii precedenti, exista un interes mult mai mare pentru tehnologiile de tip cloud in domeniul HR. Potrivit studiului, 35% dintre companii considera ca solutiile in cloud pentru gestiunea resurselor umane reprezinta principala alternativa la cele traditionale, in timp ce doar 5% nu ar utiliza acest tip de solutii.

„Pana acum cativa ani, utilizarea unor instrumente software pentru resursele umane a fost perceputa in Romania ca fiind optionala sau redusa la functionalitati de baza, precum salarizarea sau evaluarea unor indicatori de performanta. insa in conditiile in care performanta si capabilitatile angajatilor se contureaza din ce in ce mai mult a fi unul dintre principalele avantaje competitive ale unei companii romanesti pe o piata globala, implementarea unor solutii avansate si mature pentru coordonarea fortei de munca devine un obiectiv strategic si cu impact major asupra performantelor companiei. Este nevoie de solutii care permit atragerea si recrutarea celor mai buni candidati, evaluarea obiectiva a capabilitatilor si performantelor, instruirea si dezvoltarea lor in cadrul companiei, precum si planificarea drumului in cariera. SuccessFactors face toate aceste lucruri, in special in condittile unei forte de munca multiculturale, stratificate pe mai multe generatii, ajutand companiile de toate dimensiunile sa formeze o echipa de HR de talie internationala, prin integrarea solutiilor tehnologice specifice in strategia de management al talentelor”, a declarat Dragos Petrea, SAP Channel Lead pentru regiunea Europei de Sud-Est.

La nivelul regiunii EMEA, 1.000 de companii, printre care Heineken si ThyssenKrupp, au ales solutiile HCM dezvoltate de SuccessFactors, o companie a SAP si principalul furnizor de solutii software pentru gestiunea resurselor umane in cloud. Mai mult de 400 dintre cele 1.000 de companii au ales solutia SAP SuccessFactorsLearning, iar peste 300 au optat pentru SAP SuccessFactorsEmployee Central.

„Construirea unei echipe puternice si pastrarea angajatilor implicati in activitatile companiei reprezinta astazi elemente cheie pentru obtinerea succesului. Asteptarile sunt diferite – oamenii cer din ce in ce mai mult solutii care satisfac nevoile actuale de conectivitate si mobilitate si care sunt usor de folosit. Recunoscuta ca lider in Gartner Magic Quadrant for Talent Management Suites pentru al treilea an consecutiv, SuccessFactors satisface aceste nevoi. Ambitia noastra de a oferi solutii de top este validata atunci cand companiile ne aleg ca partener de afaceri”, a declarat Mike Ettling, presedintele SuccesFactors.

Suita SAP SuccesFactors HCM include un set complet de solutii integrate de management al resurselor umane, cu componente de analytics si planificare. Cu peste 3.600 de clienti la nivel global si 20 milioane de utilizatori in 177 de tari, SAP SuccessFactors HCM este serviciul de business Software-as-a-Service (SaaS) cu cea mai ridicata rata de adoptie din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here