Konica Minolta Cehia anunta achizitia WEBCOM, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii CRM si sisteme de informare ERP pe platforma Microsoft Dynamics din Europa Centrala si de Est.

Tranzactia face parte din strategia Konica Minolta de dezvoltare a expertizei IT in Europa Centrala si de Est, fiind cea mai mare investitie realizata de subsidiara din Cehia in extinderea serviciilor IT. Achizitia se va finaliza dupa aprobarea Oficiului pentru Protectia Concurentei si va intra in vigoare la sfarsitul lunii iulie.

Societatea pe actiuni WEBCOM este operationala in Cehia din 1998 si a atins o cifra de afaceri de aproape 350 de milioane coroane cehesti in 2014 (aproximativ 12,7 milioane de euro). Compania are 140 de angajati si este unul dintre cei mai mari parteneri Microsoft in domeniul sistemelor informatice complexe pentru managementul companiilor si intreprinderilor din Cehia. Konica Minolta va prelua toate activitatile comerciale WEBCOM si angajatii companiei, integrand serviciile furnizate in portofoliul propriu de produse si servicii. WEBCOM va continua sa isi desfasoare activitatea separat, sub marca proprie, si isi va pastra conducerea actuala, directorul executiv Stanislav Hlobilek devenind membru al echipei de management Konica Minolta Cehia.

Tomáš Bednář, Managing Director al Konica Minolta Business Solutions Cehia: “Aceasta achizitie sustine strategia noastra globala de a ne transforma intr-un adevarat furnizor de servicii IT. WEBCOM are un succes si performante importante in domeniul sau de activitate si, astfel, nu intentionam sa intervenim in operatiunile sau in structura sa. Dimpotriva, dorim sa ii oferim oportunitati de crestere pe pietele straine in care Konica Minolta desfasoara deja afaceri. Parteneriatul nostru se va concentra pe dezvoltarea de noi servicii si configurarea abordarii noastre comune pentru clientii.”
Pentru a-si consolida pozitia in domeniul serviciilor IT in Europa, Konica Minolta a realizat achizitii similare in ultimii ani in tari precum Germania (Raber + Märcker GmbH, acum Konica Minolta IT Solutions GmbH) si Franta (Serians SAS). Astfel, obiectivul Konica Minolta este sa creeze treptat o retea de colaborare la nivel european intre companiile IT din grup, cu scopul de a consolida pozitia de lider a grupului la nivel mondial.
Stanislav Hlobilek, director executiv al WEBCOM: “Integrarea in grupul Konica Minolta va contribui semnificativ la evolutia brandului WEBCOM. Astfel, vom continua sa dezvoltam noi solutii pe platforma Microsoft SharePoint si vom colabora pentru integrarea produselor WEBCOM in aplicatiile software Konica Minolta din domeniul digitalizarii si gestionarii documentelor, cu obiectivul de a ne consolida pozitia in regiunea Europei Centrale si de Est.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here