Cartierele noi de lux ale Capitalei din zona de nord, Pipera si Șoseaua Nordului-Herastrau atrag atentia atat a cumparatorilor, cat si a chiriasilor.

Cele mai multe tranzactii de cumparare de locuinte noi premium incheiate in 2014 in zona Șoseaua Nordului – Herastrau s-au realizat la bugete de 200.000-250.000 euro, clientii orientandu-se spre apartamente noi cu suprafete in jur de 120 mp.

Cumparatorul cel mai pretentios si generos a dat insa 1.450.000 euro, pentru cel mai luxos penthouse nou, cu o suprafata utila de peste 300 mp la care se adauga terasa in suprafata de 120 mp, situat langa Parcul Herastrau, din Bucuresti.

In cartierul Pipera, apartamentele preferate de cumparatori s-au incadrat in bugete de 70.000 – 300.000 euro.

„In anul care tocmai s-a incheiat, tranzactiile imobiliare din categoria premium s-au situat ca valoare intre 105.000 Euro s1.450.000 Euro, pentru achizitiile imobiliare efectuate de end-useri. Cele mai frecvente bugete au fost cuprinse intre 200.000 – 250.000 euro, in zona Herastrau, cumparandu-se apartamente incepand de la 100 mp. Cele mai mari tranzactii intermediate de Nordis in aceasta zona au avut ca obiect doua apartamente tip penthouse, unul in valoare de 1.450.000 euro si altul de 900.000 euro”, declara Emanuel Postoaca, General Manager al Nordis.

Apartamentul de lux tip penthouse cumparat cu 1.450.000 euro (ilustrat in imaginile de mai sus) are 5 camere, situate pe 2 nivele si o terasa spectaculoasa. in amenajarea lui s-au investit peste 300.000 euro in finisaje premium ce au inclus placari cu granit, lemn sau piatra naturala si un sistem de climatizare performant.

In Pipera, chiriile la apartamente sunt la jumatate fata de Șoseaua Nordului –Herastrau. Cu bugetul unui apartament in Herastrau, in Pipera inchiriezi o vila.

In zona Pipera cele mai multe apartamente inchiriate au fost cele de 3 camere la bugete de 700-750 euro/luna.
In ceea ce priveste inchirierea de vile, cei mai multi clienti au preferat cladirile cu cel putin 4 camere in ansambluri rezidentiale, cu bugete intre 800-1.200 euro/luna.

Cea mai mare tranzactie de inchiriere in 2014 din zona Pipera a fost de 4.000 euro/luna pentru o vila individuala in zona Erou Iancu Nicolae, cu o suprafata de 900 mp construiti si o curte de 2.500 mp. Vila amenajata in stil clasic, dispune de o piscina generoasa, crama proprie si o camera home-cinema.

De cealalta parte, tot pe segmentul de inchiriere, cea mai mare tranzactie realizata de Nordis in noul cartier de lux Șoseaua Nordului-Herastrau, s-a realizat la un buget de 3.300 euro/luna, noul chirias fiind un manager al unei companii multinationale.

Apartamentul inchiriat in acest buget (foto mai jos) are 4 camere, 3 bai si o suprafata totala de 220 mp utili. Pe terasa apartamentului, de aproximativ 150 mp este instalat un jacuzzi cu vedere libera spre Parcul Herastrau.

In general, pentru tranzactiile de inchiriere, au contat mai ales bugetul, locatia – apropierea de Parcul Herastrau si marimea apartamentului si mai putin partea de amenajare si facilitati.

Cele mai multe cereri dar si tranzactii, au fost pentru apartamente de trei camere, in jurul bugetului de 1.200 euro/luna.

„Profilul clientilor care inchiriaza proprietati in zona de nord nu s-a schimbat – acestia sunt, in continuare expati precum si oameni de afaceri. Pentru clientii cu bugete mai mici de 1.500 euro/luna conteaza mai mult bugetul, iar in general acesta nu creste. Acest tip de client este orientat mai mult catre o locuinta care sa ofere un anumit nivel de confort, insa fara a depasi bugetul. Pentru clientii cu bugete peste 1.500 euro conteaza mai mult proprietatea (suprafatele, impartirea, calitatea finisajelor) si locatia. Pentru acesti clienti bugetul poate creste daca gasesc o proprietate care le depaseste asteptarile”, declara Emanuel Postoaca, General Manager al Nordis.

Oferta de locuinte noi premium in cele doua cartiere noi este in crestere, atat pe segmentul de vanzare, cat si de inchiriere.
Numai in zona Soseaua Nordului- Herastrau se vor livra in urmatorii trei ani circa 300 apartamente noi, in ansambluri rezidentiale aflate in constructie.

„In 2015, ne asteptam ca valorile, atat de vanzare cat si de inchiriere sa inregistreze o usoara crestere. Exista optimism in piata, evidentiat de demararea unui numar relativ mare de proiecte imobiliare”, completeaza Emanuel Postoaca, General Manager al Nordis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here