GALLERIA BUZAU AGENtIA DE PROTECTIE A MEDIULUI BUZAU (A.P.M. Buzau), S.C. INTERSEMAT S.A au semnat saptamana trecuta un parteneriat pentru derularea Campaniei „Dam Viata Brazilor de Craciun”.

In perioada 15-19 decembrie peste 400 de elevi din scolile buzoiene vor fi implicati in Campania „Dam Viata Brazilor de Craciun”.
Elevii vor confectiona decoratiuni din materiale si deseuri reciclabile si vor impodobi 16 pomi de Craciun (cu radacina, in ghivece), in incinta Galleria Buzau.

in aceasta locatie va avea loc si festivitatea de premiere, in data de 19 decembrie, la ora 17,00. Elevii vor primi diplome si carti de colorat, iar in luna ianuarie 2015 vor avea ocazia de a planta pomul de Craciun impodobit de ei in curtile scolilor participante.

Colaboratorii organizatorilor campaniei „Dam Viata Brazilor de Craciun” sunt SC RER Ecologic SA si cadre didactice de la scoala Gimnaziala Matesti, scoala Gimnaziala Sapoca, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”,  scoala „George Emil Palade”,  scoala „Ion Creanga”, scoala Gimnaziala nr. 11 si Liceul de Arte „Margareta Sterian”.

Ionut Apostu, Directorul executiv al A.P.M. Buzau: „Scopul acestei campanii este acela de a-i invata pe copii sa gandeasca ca orice actiune a lor poate avea un efect favorabil asupra mediului si ca impodobirea unui pom de iarna in ghiveci poate fi mai benefica pentru mediu decat impodobirea unui un brad taiat.in plus, elevii folosesc pentru impodobirea pomilor de iarna obiecte confectionate de ei din materiale si deseuri reciclabile, deci invatain felul acesta cate ceva despre reciclare.”

Raluca COMaNESCU, Mall Manager Galleria Buzau: „Scopul implicarii noastre in acest proiect este de a-i ajuta pe micutii participanti sa constientizeze propria contributie la schimbarile climatice si posibilitatile fiecaruia de a contribui in viata de zi cu zi la protectia climei. Poate ca replatarea unui brad este doar un gest simbolic, dar speram ca aceast tip de actiune sa fie imbratisata de cat mai multe persoane. Noi credem in responsabilitatea sociala a fiecaruia dintre noi si in obligatia de a transmite generatiilor viitoare obligatia si dorinta de a se implica activ in actiunile de protejare a mediului inconjurator.”

Ionut GEORGESCU, Directorul General al S.C. INTERSEMAT S.A.:”Dorim ca prin campania „Dam viata brazilor de Craciun” sa ajutam copiii, dar si adultii, sa constientizeze importanta prevenirii, reducerii, reutilizarii si reciclarii deseurilor de ambalaje. Prin impodobirea brazilor de Craciun cu globuri realizate din deseuri reciclabile oferim copiilor o activitate atractiva prin care pot realiza faptul ca un deseu este mult mai mult decat un simplu gunoi – este o resursa necesara. De asemenea, in cadrul acestei campanii, vom imparti impreuna cu RER Buzau sacul galben de colectare selectiva a deseurilor reciclabile, astfel incat copiii vor pune in practica ceea ce invata. Este important ca toti sa constientizam faptul ca NU MOSTENIM PAMANTUL DE LA STRAMOSII NOSTRI, CI IL IMPRUMUTAM DE LA COPII NOSTRI.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here