Peste 300 de invitati, clienti si parteneri de afaceri, alaturi de personalitati din lumea academica, artistica si politica, au participat joi, 16 octombrie, la “Gala Siemens”. In cadrul evenimentului, Siemens a anuntat noua structura locala. Una dintre cele mai importante schimbari este consolidarea afacerilor companiei in jurul a trei domenii de activitate: electrificare, automatizari si digitalizare, aceste arii prezentand cele mai semnificative oportunitati de crestere pe termen lung pentru Siemens.

“Dorim sa contribuim la electrificarea intregii tari. Nu este un lucru usor de realizat, insa este posibil. Inca de la inceperea operatiunilor Siemens in Romania, primele noastre proiecte au fost in domeniul electrificarii. De aceea, astazi suntem foarte bine pozitionati in tehnologii eficiente energetic si in domeniul automatizarilor. In zona digitalizarii, ne bazam pe centrele noastre de dezvoltare software din tara, precum si pe solutiile mixte de inginerie si IT oferite clientilor. Toate acestea ne permit sa exploatam atat segmente de piata individuale, cat si potentialul aflat in zonele lor de contact.”, a declarat George Costache, CEO Siemens SRL, in discursul de deschidere a evenimentului.

Incepand cu 1 octombrie 2014, structura simplificata include noua divizii, in locul celor 16 existente in trecut. Divizia “Healthcare” urmeaza sa fie administrata separat pentru mai multa flexibilitate, avand in vedere dinamica diferita a pietei de sanatate. Reorganizarea portofoliului implica si eficientizarea proceselor interne astfel incat compania sa poata raspunde mai bine nevoilor clientilor sai. De exemplu, in sectorul energetic, toate proiectele de transmisie si distributie de energie, precum si cele pentru retele inteligente vor fi coordonate de o singura divizie: “Energy Management”. In acest fel, clientii din acest sector primesc o solutie integrata dintr-o singura sursa, la costuri optime.

In cadrul evenimentului desfasurat la Palatul Parlamentului a fost pus in scena un concert simfonic unic, cu ajutorul orchestrei “Camarata Regala”, sub conducerea maestrului Sabin Pautza. Razvan Stoica, unul dintre cei mai talentati violonisti romani, a cantat la celebra sa vioara Stradivarius, companiat la pian de sora sa, Andreea Stoica.

De-a lungul celor 109 ani de prezenta in Romania, Siemens a contribuit la modernizarea tarii prin numeroase inventii si proiecte unice. Compania a deschis prima reprezentanta pe teritoriul Romaniei in 1905, la Bucuresti, sub denumirea de “Societatea Romana de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonima”. In primii sai ani de activitate, Siemens a participat, printre altele, la furnizarea de instalatii industriale de forta pentru Fabrica de Hartie Busteni si pentru Uzinele din Ploiesti, la executia instalatiei electrice de forta si lumina la Depourile RATB (ITB) si la electrificarea intregului oras Turnu Severin.

Siemens SRL este o companie de inginerie electrica care detine solutii inovatoare complete in domeniile electrificare, automatizari si digitalizare. Activa pe plan local de peste 100 de ani, Siemens are aproximativ 1600 de angajati in Romania.Compania detine patru fabrici in Sibiu si Buzias, care produc sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale, ce se exporta in Germania si Austria. La nivel local, exista trei centre de dezvoltare software si IT in orasele Brasov si Cluj- Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here