Grupul german Daimler va inaugura oficial in aprilie, la Sebes, productia de cutii de viteze de ultima generatie pentru automobilele Mercedez-Benz, proiectul de 300 de milioane de euro implicand angajarea a peste 500 de persoane la fabrica din judetul Alba.

Inaugurarea va avea loc la 4 aprilie, iar fabrica va produce cutii de viteza 9G Tronic, anunta Mediafax.

„Ceremonia va marca inceputul unei noi etape a proiectului de 300 de milioane de euro derulate de concernul Daimler in Romania, pentru extinderea productiei de cutii automate de ultima generatie destinate automobilelor Mercedes, proiect ce a generat, pana in acest moment, peste 500 de noi locuri de munca”, arata filiale Daimler Star Transmission si Star Assembly, intr-un anunt.

Lucrarile de constructie a fabricii au inceput in 2014.

Star Transmission, filiala concernului german Daimler in Romania, a fost infiintata in anul 2001 prin deschiderea unei unitati de productie la Cugir care produce roti dintate, axe si componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteza si sisteme de directie. Ulterior, in 2013 a fost deschisa o alta unitate de productie la Sebes care produce cutii de viteza automate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here