Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească și membră cu drepturi depline IATA (International Air Transport Association), aniversează, astăzi, 13 ani de activitate.

 

Pornind de la o singură aeronavă și 35 de angajați în decembrie 2004, Blue Air a ajuns la 29 de aeronave și aproape 1.500 angajați, reușind performanța de a transporta pe cele peste 100 de rute europene 21 de milioane de pasageri, mai mult ca întreaga populație a României.

 

 

„Succesul Blue Air pe plan local și european este meritul întregii echipe Blue Air, căreia îi mulțumesc pentru efortul, pasiunea, expertiza și energia investite.

 

Meritul dezvoltării Blue Air este și al pasagerilor noștri, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată și pentru sugestiile oferite, de care ținem mereu cont. Pentru a onora misiunea luată în fața pasagerilor vom continua și în 2018 dezvoltarea companiei cu noi aeronave, noi servicii și metode de plata.

 

Blue Air are mixul câștigător între viziune, o echipă profesionistă și pasageri loiali. De aceea, a investit cu încredere în dezvoltarea flotei, a mai lansat 34 de noi rute și a inaugurat în acest an 3 baze operaționale, la Constanța, Liverpool și Alghero. Membră IATA – cea mai prestigioasă asociație reunind 260 de companii aeriene din peste 119 țări și în care aderarea se realizează după un audit complex de verificare a peste 900 de standarde și bune practici pentru siguranța zborului – compania Blue Air își va păstra aceeași creștere dinamică și în 2018.

 

Cât pentru acest final de an, estimăm o cifră de afaceri de 400 milioane euro şi aproximativ 5 milioane de pasageri transportaţi, indicatori în creştere cu peste 35% față de 2016, a declarat Gheorghe Răcaru Director General Blue Air, cu ocazia aniversării a 13 ani de existență a companiei.

 

 

Din 2019, Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, va fi și primul operator de Boeing 737 MAX din România. Chiar în acest moment, la fabrica Boeing, situată în apropiere de oraşul american Seattle, se produc cele 12 avioane Boeing 737 MAX 8 comandate de Blue Air. Pasageri Blue Air vor putea călători la bordul acestor aeronave începând cu vara anului 2019.

 

 

„Modelul Boeing 737 MAX 8 va permite o dezvoltare puternică a companiei Blue Air la nivel european. Vom putea zbura spre destinații noi, pe distanțe mai mari, dar în același timp vom putea menține tarifele scăzute pentru pasagerii noștri, datorită eficienței avionului”, a mai adăugat Gheorghe Răcaru, Director General Blue Air.

 

Noile avioane Boeing 737 MAX reduc consumul de combustibil și emisiile de dioxid de carbon cu până la 20% față de modelul Next Generation 737, lansat în 1998. De exemplu, la o flotă de 100 de aeronave dintre cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, se estimează că noile Boeing 737 MAX vor emite cu 35.000 tone de dioxid de carbon mai puțin.

 

Aeronavele Boeing 737 MAX sunt dotate cu modelul de motoare CFM International LEAP-1B. În ceea ce privește capacitatea, Boeing 737 MAX 8 poate transporta până la 200 de pasageri, iar distanța maximă pe care o poate parcurge fără alimentare este de 6.510 km.

 

 

„Siguranța, confortul pasagerilor companiei, prețurile avantajoase, calitatea serviciilor, dar și protejarea mediului sunt elementele – cheie de care ținem cont la fiecare pas pe care îl facem în direcția dezvoltării și modernizării Blue Air. Noile aeronave pe care le adăugăm flotei înseamnă și noi locuri de muncă pe care Blue Air le va creea. Și suntem mândri de impactul pozitiv pe care îl avem și pe piața muncii din România. Aniversarea celor 13 ani de Blue Air coincide și cu bilanțul unui an excelent. Suntem încântați de reușita echipei Blue Air și de răspunsul pozitiv pe care îl avem din partea pasagerilor și al partenerilor noștri, a declarat Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air.

 

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, devine un jucător foarte mare și în rândul companiilor aeriene pan-europene. Recent, Blue Air a semnat un acord de codeshare cu compania Alitalia. Ceea ce înseamnă că Alitalia are propriile numere de zbor pe toate rutele operate de Blue Air din Italia către România și către baza sa de la Liverpool. De la începutul anului viitor, va debuta etapa a doua a parteneriatului, astfel că toate zborurile Alitalia de pe aeroporturile Roma Fiumicino și Milano Linate vor fi comercializate de către Blue Air sub numere proprii de zbor, asigurând o deschidere spre noi piețe și mai mulți pasageri pentru cea mai mare companie aeriană românească.

 

Pentru a fi cât mai aproape de toți pasagerii săi, Blue Air oferă trei pachete diferite de bilete, adaptate pe nevoi diferite de călătorie și buget.

 

  • Pachetul Light este cel mai accesibil, ideal pentru cei care vor să călătorească cu bagaj puțin (check-in gratuit și un bagaj de mână de maxim 10 kg).
  • Pachetul Clasic este ideal atunci când, pe lângă bagajul de mână, pasagerii au și un bagaj de cală (maxim 20 kg). Check-in-ul este gratuit și beneficiază de 50% reducere la taxa de modificare a datei și la posibilitatea de a rezerva locul.
  • Pachetul Premium oferă, pe lângă cele de mai sus, gratuitate la modificarea datei, mancare gratuită și posibilitatea de a-ți rezerva loc, inclusiv Extra Leg Room. Acest pachet se adresează, în special, pasagerului business.

 

 

Rute noi anunțate pentru 2018:

 

– De la Torino la Paris, pe aeroportul Charles de Gaulle, din 25 martie 2018.

– De la Torino la Stockholm, din 27 martie 2018.

– De la Liverpool la Palma Mallorca, din 2 iunie 2018.
Ce înseamnă 13 ani de zboruri Blue Air:

 

  • 762 ocoluri ale Pământului (270.982.871 kilometri parcuși)
  • 487.795 pasageri transportați (109% din populația României)
  • 54 de ani din viața unui om (473.147 ore de zbor)
  • Cea mai vestică destinație: Lisabona (Portugalia)
  • Cea mai sudică destinație: Tel Aviv (Israel)
  • Cea mai nordică destinație: Helsinki.

 

 

 

Despre Blue Air:

 

Blue Air și-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania. Compania are nouă baze operaționale, în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca, Liverpool, Torino și Alghero.

 

Blue Air a primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membru cu drepturi depline IATA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here