Dl. George Vodislav, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a primit la sediul Camerei bucureștene o delegație de oameni de afaceri turci, condusă de dl. Abdullah Bekki, președintele Asociației Industriașilor și Oamenilor de Afaceri din Balikesir (BASEAD), și însoțită de dl. Mukerren Aksoy, consilierul economic şi comercial al Ambasadei Turciei în România.

În prima parte a întrevederii, dl. George Vodislav a vorbit despre rolul Camerei bucureştene în modernizarea economiei ţării noastre, despre activitatea CCIB, organizaţie reprezentativă pentru mediul de afaceri al capitalei, cu deschidere şi recunoaştere internaţională, precum şi despre strategia de relaţii externe a organizaţiei noastre. În acest context, dl. George Vodislav a punctat orientarea către dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu țările din afara spațiului comunitar, subliniind faptul că Turcia constituie o zonă prioritară în strategia Camerei bucureștene, o dovadă în acest sens fiind cele 7 acorduri de cooperare încheiate de CCIB cu organizații similare din străinătate, în baza cărora sunt organizate evenimente menite să contribuie la o mai bună cunoaștere a celor două comunități de afaceri.

Despre relațiile bune stabilite între oamenii de afaceri români și turci, reflectate inclusiv în nivelul ridicat al schimburilor comerciale bilaterale, a vorbit și consilierul economic şi comercial al Turciei. Adresându-se membrilor delegației BASEAD, dl. Mukerren Aksoy i-a invitat să ia în calcul dezvoltarea unor proiecte în România, subliniind că oamenii de afaceri turci sunt bine primiți în țara noastră, iar investițiile sunt sigure.

Interesul pentru dezvoltarea cooperării cu parteneri de afaceri români a fost punctat și de președintele BASEAD, care a exprimat deschiderea către identificarea unor proiecte comune. În acest context dl. Abdullah Bekki, a adresat conducerii CCIB invitația de a vizita, cu o misiune economică, regiunea Balikesir, ale cărei puncte forte sunt: agricultura, zootehnia, industria constructoare de mașini agricole, apele termale și turismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here